Ajánló

Friss topikok

Utolsó kommentek

Facebook

Címkék

2014.09.10. 15:35 Zsuzsi4

A függetlenségről... barátom

lead1.png



Beszélgettem az utca emberével, barátommal, a választóval, aki előtte meredt szemekkel nézett fel a Farkas Zsuzsanna óriásplakátra.

És mint, a sértődött kisfiú motyogta nekem:
 - hát persze, hogy "független"!
 - én meg a Dalai Lama vagyok!

Erre én hangosan felnevettem, és megkérdeztem tőle:

- emlékszel még, amikor az embereket a "piréz"
kisebbségről kérdezték - és hogy Magyarországra költöznének?
Úgy volt a többség rasszista, hogy fogalma sem volt arról: pirézek nem is léteznek.

- Mire célzol?

Kérdezte tőlem kisvártatva.

Válaszként, ezt tudtam mondani:

Hát jó... játszunk el a gondolattal.

Vegyük a "függetlenség" szót hagyományos értelemben. Ez talán azt jelentené, hogy mindenki mástól, minden egyébtől (pártoktól, szervezetektől) elválasztva önálló elképzelésekkel/ tervekkel, megvalósítással a fejében elindul a választáson, és egyáltalán a saját tanácsadóin kívül, senki felé nem nyit. Nincs konszenzus, nincs egyeztetés.

Abban a mediatizált világban, amelynek éterében (és sajnos bűvkörében) élnek az emberek, és itt most a médiáról beszélek. Az emberek majdnem, hogy színre szavaznak. És nem azért, mert lököttek! Hanem azért, mert azzal a párt színezettel alakult ki jó viszonyuk, azzal szemben azonosítják identitásukat, pont ez az, ami a válaszfalat húzza fel. Volt SZDSZ szavazóból nem lesz jobbikos, illetve kutyából szalonna stb.
És ebben a "média" által tematizált, párt színezett világban megjelenne a "független" Farkas Zsuzsanna.

A következő történne:
lenne MSZP polgármesterjelölt - egyéb támogatással vagy anélkül
lenne LMP polgármesterjelölt - egyéb támogatással vagy anélkül
lenne PM polgármesterjelölt - egyéb támogatással vagy anélkül
lenne civil vagy más egyesületi polgármesterjelölt - egyéb támogatással vagy anélkül
lenne fidesz (a 2/3 erejével)
és végül Farkas Zsuzsanna.

Kevesebb vagy több résztvevővel, de ez lenne a variáció. Tehát mindenki külön, és egyeztetés nélkül.
Nyilván látható, hogy a szavazatok egész egyszerűen szétforgácsolódnának. Egy határozott többséggel, a polgármestert ismét T. Mészáros Andrásnak neveznék a  választások után. Az összes többi párt (köztük Farkas Zsuzsával) a szavazat részeiket a hajukra kenhetnék, és akkor még finoman fogalmaztam.

Érden már történt ilyen egyébként.

Tehát lehet hagyományos értelemben "függetlenként" indulni, ha utána rögtön szatyrot húzunk a fejünkre és beugrunk a Dunába!

És kedves barátom te leszel a legjobban felháborodva, amikor az általad leváltani kívánt polgármester, röhögve ül vissza a székébe.

Menet közben a politika, a manipuláció eszközeit zavartalanul alkalmazza. Titkos alkuk, megbeszélések tárgyai ezek... bukék, amelyek a választás után durrannak nagyot. Nem csak pártok indulnak a választás alkalmával, hanem az új módszer szerint: trójai falovak is, akik alig várják, hogy éjszaka legyen... és szavazat rabló tevékenységüket elkezdhessék, erősítve ezzel a mindenkori kormányt, és gyengítve ezzel a mindenkori ellenzéket.
Érden is volt, és van ilyen.

Némelyik identitás zavarában még a "függetlenségtől" is elhatárolódik, és olyan szavakat ad a vetélytárs szájába, amelyek el sem hangzottak. Ezekre a legjobb nem is válaszolni egyébként.

Igen! A politika pénzkereseti forrás is lett (szerintem itt lett elrontva). Sajnos azt kell mondjam, az ország problémái még mindig jobban láthatóak az asztalos műhely ablakából (ha még nem ment tönkre), mint a rózsadombi villa kilátásából.

Nekem személy szerint gondot okoz, hogy a politika elszakadt a háztartástól és álszentnek gondolom, amikor néhányuk méregdrága ingben és nadrágban vegyül a szegények közé, és agitál a megoldási lehetőségekről.
De nem is ez a lényeg...

Amikor a politika megélhetés lett... és nem részben, hanem teljes egészében, akkor lett elrontva az egész.

Na most képzeld félévre minden politikust vissza küldenénk a szakmájába! Röhej:)... hirtelen duplájára nőne a bölcsész, és ügyvéd létszám. Homokot szórni a sivatagba? Minek?

És amelyiknek meg autószerelő volt a szakmája, ahhoz csak akkor mennék szereltetni, ha a következő utam a roncstelepre vezetne. Nem működik. Elrontottuk Őket, ők pedig ettől cseppet sem boldogtalanok. Sőt törekednek arra, hogy ne is legyen másképp. Nincs is ezzel semmi baj. Mi magunk is szeretünk/ szeretnénk kényelmesen élni és amennyire lehet, javakat halmozni. Viszont úgy gondolom van egy szint, amikor már pazarlásról beszélünk. Nem kellene megvárni. Onnan már nehéz lesz visszajönni.

Én 32 múltam, és életemben már lelkes aktivistája voltam, jobb és baloldali polgármestereknek is. A vállalkozók pártján keresztül, közvetve T. Mészáros Andrásnak is kampányoltam. A csapatokkal kapcsolatban, mindig egyvalamire lettem figyelmes. Én még most is ugyanazzal a lepukkant Suzukival járok, mint amikor az egészet elkezdtem. Érdemes megnézni körülöttem az autókat, hová fejlődtek... azoknak akiket segítettem, és együtt dolgoztam velük.

Ez nem az anyagiasságról szól. És nekem nincs is más gépjárműre igényem, akkor sem ha 2x ennyit keresnék. Csupán a politika pénzkereseti lehetőségére világítottam, rossz gyakorlatra, és ezeknek a súlyára.

Az előbb azt mondtam, mi lenne, ha brahiból minden politikust vissza küldenénk a műhelybe? Mi lenne, ha ezeknek az embereknek előírnánk a kötelező kerékpár használatot? Elég szép cirkuszi mutatvány lenne Érd Központ közlekedése. Még szerencse, hogy elfogadtuk a kerékpár kresz lazítását az alkoholfogyasztás terén, nem tűnne fel a bizonytalanság. Magam előtt látom, ahogy T. Mészáros András, Segesdi János, Tóth Tamás három személyes tandemen teker a hivatalba. :)

Esetleg Farkas Zsuzsa is rendkívül bájos lenne, egy női "gepida" kerékpár konstrukcióval, kis kosárkával az elején... benne egy francia kenyérrel és egy üveg vörösborral, éppen a kisközértből hazafelé tekerve.
Ez egy kis faluban, még aranyos is lenne (máskülönben, pont ez a "tisztaság", "aranyosság" tűnt el a politikából). Itt Érden sajnos sár van, és néha dobálózunk vele (főleg kampány idején).

Szóval visszatérve a "függetlenségre" barátom.

A szavazatok szétmorzsolódása miatt és, mivel Zsuzsát nem ismerik az emberek...
Ő kénytelen egyeztetni pártokkal (olyan pártokkal, amelyeket az emberek ismernek).

Az egyeztetés nem egyenlő az AZONOSULÁSSAL!  Mert nem a farok csóválja a kutyát, hanem a kutya a farkát! Farkas Zsuzsának nem feladata meggyőzni a pártok híveit, hogy rá szavazzanak. A pártoknak kell meggyőzniük a saját híveiket arról, hogy Farkas Zsuzsára szavazzanak. Ennek folytán a polgármesterjelöltnek, nem is kötelessége a támogatók logo-it megjeleníteni a plakáton, és a szavazólapon sem! 

Ergo, a polgármesterjelöltet hidegen hagyja, hogy az általánosságban, és a sárgombócot gyúrogató kormánypárt vagy annak trójai falovai, mit gondolnak a támogató ellenzékről.  Egész egyszerűen egyeztetés nélkül, és mondjuk ki: nem lehet valaki "független" a mai magyar valóságban. Ez paradoxon: függő- függetlenség.

Kizárólag az Örkény egypercesek furcsa világában létezhet olyan, hogy Érd városa a közös cél érdekében összekovácsolódik egy nagy koalícióba, és a pártok megkérdezik egymástól: hogyan lehetne jobban élni, ebben a városban? 

Ilyen nincs! (sajnos).

Onnantól a tandemen egy PM, DK, Fidesz képviselő ülne. Ez nem lehetséges, csak az Örkény világban!

Így a "függetlenség" csak szó marad.
Egy autodidakta fogalom, ami után sejtésünk van.
Amely sejtést most megpróbáltam leírni, kisebb- nagyobb sikerrel.
Az idősebb korosztály, amikor megkér, hogy kapcsoljam ki a televíziót.
Így szól: "zárd el a televíziót!"

Megtehetném, hogy tekerő gombot és vagy potmétert keresek rajta (mint a régi készülékeken), csaptelepet keresek, vagy egy szekrénybe hajítom és elzárom mindenki elől. De ez baromság lenne! Nem lehet direkt értelmezni, ahogy a "függetlenséget" sem!

Tudom, hogy a sárgombócot gyúrogató trójai falovak szeretnék direkt mód értelmezni. Van rá igény. De nem fog menni! Nem lehet...

Persze- persze az sem mindegy, kivel egyeztet az ember. Az egér nem fog a macskával, a pandúr a rablóval, a békák nem fognak a mocsarat apasztó brigáddal egyeztetni.
Közös pontokat kell találni, amelyek részben vagy teljes egészében vállalhatóak a nyilvánosság felé.
De egyeztetés nélkül, nincs esély! Nyilván a körből ki fognak maradni, a sárgombócot gyúrogató trójai falovak (ők maguk is erre számítanak, és még a közös helyiség levegővételétől is elhatárolódnak)

Tehát ennyit a függetlenségről.
És, hogy jönnek ide a pirézek? Egy szót, egy megnevezést, egy kifejezést, nem létező tartalommal töltöttünk fel. A "pirézt" minden lehetséges előítélettel, ami létezik... a negatív tapasztalatok alapján. A függetlenség szót, minden olyannal, ami mára érvényét veszítette. Nyilván fel lehet tenni a kérdést, ki tehet erről? De az már egy másik beszélgetés lenne.

Tehát...
Ha azt kérdezed kedves barátom, milyen polgármesterjelöltre szavaznék?
Elmondom neked név nélkül, párt színezet nélkül:

- a politikai pálya vagyonszerzésével nem él, mert önállóan is képes megállni a lábán

- a kampány alkalmával jó drága autóval parkoljon a kis Suzuki autóm mellett, és biztosan tudjam (győzelem esetén), hogy 5 év múlva nem NASA űrrakétával fog repkedni a fejem fölött


Ez ilyen egyszerű barátom!
Menj el szavazni, ha úgy gondolod... :)

Szia

 

lead1.png

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://zsuzsannafarkas.blog.hu/api/trackback/id/tr816629189

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása